Subtiel en warmte, echt de States

Zien jullie de prachtige mooie blauwe lucht op deze foto hierboven? In dit prachtige houten gebouw heeft mijn schoonzus haar praktijkruimte. Dit is geen trucage, deze lucht is echt zo blauw!

Met mijn hoofd zit ik nog deels in San Francisco, maar gelukkig ben ik wel weer helemaal geland in Eindhoven. De energie, de kleuren, het enthousiasme van daar, dat ga ik hier echt toepassen. Op dit moment ben ik bezig met een muurschildering in het centrum van Eindhoven tegenover de Bijenkorf. Want zeker met het Hollandse klimaat, kunnen we deze extra energie goed gebruiken!

Wel heerlijk om jullie nog lekker mee te nemen naar San Francisco. Om precies te zijn naar Berkeley Californie. Een voorstad van San Francisco. Hier staan verschillende belangrijke Universiteiten. Regelmatig komen er van daaruit belangrijke onderzoeksresultaten onze kant op.

Berkeley lijkt een kleine plaats, maar er  wonen toch meer dan 100.000 mensen. Dat zou je zo echt niet zeggen. Zoals overal in Amerika zijn ook hier de staten breed. Berkeley heeft geen hoge gebouwen zoals in de stad San Francisco. Haast alleen huizen. Waarschijnlijk is het hoogste gebouw de Universiteit, maar ook die gebouwen zijn laag. En het grappige is, in de zomer is het er blijkbaar voelbaar rustig. De studenten hebben dan vakantie ;-).

Een groot deel van de huizen in Berkeley staan tegen de berg omhoog gebouwd, zodat je over de baai uit kijkt. Prachtig! ’s Avonds verzamelen zowel jongeren als ouderen helemaal boven op die berg. Op de top is een grote rotspartij met een werkelijk magnifiek uitzicht!  Last van hoogtevrees moet je daar niet hebben. En het ziet er echt heel grappig uit al die mensen op de rots. Een soort van “apenrots”.

Mijn schoonzus woont hier al jaren en weet al deze plekjes, die je als toerist echt niet weet, te vinden!


Ik heb nog iets achter mogen laten in Berkeley. Voor mijn schoonzus heb ik een muurschildering in haar praktijkruimte mogen maken.  Zij heeft een acupunctuur praktijk. Ze is nog maar pas geleden geslaagd voor haar opleidingen, nog bezig met haar website, maar de klanten staan nu al in de rij :-).

Ze vertelde dat er nog iets ontbreekt in haar wachtruimte. Meer warmte, maar wel rustig, zodat klanten zich prettiger en beter op hun gemak voelen. Met bloemen en vlinders op een paar takken, mocht ik haar ruimte warmer maken.

Deze keer rustig en subtiel. Aangepast aan deze ruimte. Zij en haar klanten waren zeer blij verrast!

 

 

 

4 gedachten over “Subtiel en warmte, echt de States

  1. Jolanda Goris

   Ja Johan, het is inderdaad een overheerlijke plek, als je dat al zo kunt zeggen ;-). Hele enthousiaste en warme mensen. Je krijgt er heel veel energie van.

   Ik zou je aanraden daar een keer naar toe te gaan!

 1. Jet Lenssen

  Groei, Vreugde, Ontplooiing

  Als gelukkige bezitter van de praktijkruimte waar deze muurschildering straalt, ook even een reactie. En blij verrast waren we zeker, want je geeft je toch over zonder precies te weten wat er gaat gebeuren. En dan stap je de deur binnen en opeens is er meer ruimte en lijkt het plafont hoger. En met dat openend gevoel geeft het de mensen die nu binnen stappen ook innerlijk meer ruimte, “a space for healing”, een plaats om open acupunctuur te ontvangen en met die ruimte te resoneren.
  De muurschildering is het eerste wat ze zien:”Blij verrast” beschrijft het helemaal. Subtiel, de aanwezige kleuren in de ruimte bijeen brengend, rustig aanwezig maar vol groei, vreugde en ontplooiing.

  Dankjewel Jolanda voor dit stralende geschenk!

  1. Jolanda Goris

   Dankjewel Jet voor je reactie uit Berkeley Californië!

   Geweldig zoals je reactie was toen je je ruimte in liep. Het was Fantastisch om dit te mogen doen in de States ;-).

   Geniet ervan samen met je klanten!

   Vrolijke groet, Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *