Mijn kunst nu ook in Museum Het Grachtenhuis Amsterdam.

IMG_8331

Muurschilderingen maken, dat is wat ik doe.
En toch is mijn werk te vinden in het Museum Het Grachtenhuis! Hoe zit dat?

Ik zal het je verklappen. In september bezocht ik samen met een Amsterdamse vriendin het Museum Het Grachtenhuis. Wat waren we blij verrast, echt zo anders dan de andere musea.
Een heel persoonlijk en professioneel museum.
We gingen echt helemaal terug in de tijd. Het gevoel dat je als het ware aan tafel zat, toen de plannen werden gesmeed om Amsterdam te maken zoals het nu is.
Een mooie opzet in verschillende kamers in een schitterend grachtenpand.
Dit samen met een audiotoer en een stuk persoonlijke rondleiding, héél bijzonder.

Echt onvoorstelbaar wat er in die tijd is bedacht en gebouwd!

Want de Amsterdamse grachten maken de stad Amsterdam. Je beleeft in dit museum 400 jaar geschiedenis van de grachtengordel. In Amsterdam wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Dit verhaal wordt in Het Grachtenhuis op avontuurlijke wijze en heel origineel verteld.
In het monumentale pand aan de Herengracht 386, reis je met een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenhuis is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden. In zes kamers maak je kennis met één van de grootste stadsuitbreidingen ter wereld: de 17e eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Met de interactieve multimedia tentoonstelling reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Ontdek vervolgens in de laatste kamer de ongeëvenaarde kracht van de levende grachten zelf.

Maar waarom en hoe kom ik dan uiteindelijk met mijn werk in het Museum?

Wanneer ik op een bijzondere plek ben geweest, maak ik altijd schetsen hiervan.
Dus ook deze keer. Dit prachtige museum-pand aan de Herengracht 386, schetste ik na mijn bezoek. Gewoon om nog extra na te genieten van deze dag.

IMG_8299

De schetsen die ik maak, gebruik ik om te laten zien aan mijn klanten. Dit zijn vervolgens mooie  kleine ontwerpen voor een grote of kleine Muurschildering.
Van zo’n schets op A4 formaat, maak ik twee mooie langgerekte dubbele kaart die je neer kunt zetten. Een kleine Muurschildering als schilderijtje dus. Ik laat deze schetsen dan drukken en geef ze vervolgens aan mijn klanten. Keer op keer worden die zo blij wanneer ik hen zo’n ansichtkaart geef. En als ik later terug kom, soms zelf een jaar later, dan staat mijn kaart nog altijd op een hele prominente plek te pronken.

Nu was het Museum geen klant van mij, maar ik vond de kaart zo mooi geworden, en per abuis waren er meer afdrukken gemaakt, dan mijn bedoeling was. Dus ik dacht, deze kaart moet het museum ook gezien hebben.
En tegelijkertijd zou ik dan mooi van de gelegenheid gebruik kunnen maken om ze persoonlijk te vertellen hoe waardevol ik dit museum vind voor Amsterdam. Hoe blij verrast ik was met het bezoek, en hen graag hiervoor te bedanken.
En zo ging het.

Één telefoontje naar het Museum, en werkelijk waar, een uur later zat ik aan tafel.

Wat een bijzonder enthousiast en leuk gesprek had ik.
Zo uitgelaten ik over het museum ben, zo spontaan ontstond het idee om deze ansichtkaarten toe te voegen aan de Museumwinkel.
En voilá, mijn ansichtkaarten van mijn schetsen van Muurschilderingen liggen nu  in het Museum Het Grachtenhuis!
Een pakketje van 6 dubbele ansichtkaarten met envelop zijn daar te koop. Ansichtkaarten met bijzondere gebouwen en grachten van Amsterdam. Met natuurlijk een kaart met op de voorkant het Museum Het Grachtenhuis.
Kaarten om te versturen of om zelf van Amsterdam te genieten.

Geweldig, ik ben héél trots op deze mooie waardevolle samenwerking, en zo echt iets mee te kunnen betekenen voor Amsterdam!
IMG_8312

De winkel is vrij toegankelijk, dus je kunt hier ook terecht zonder entreeticket in Museum Het Grachtenhuis. Maar ja, geloof mij, dit museum wil je dus echt niet missen!

En echt waar, na dit bezoek loop je anders door Amsterdam. Iets wat ik zelf totaal niet had verwacht.
En natuurlijk als je in Amsterdam bent, ik begrijp het, je gaat waarschijnlijk naar Het Rijksmuseum. Maar sla dit Museum alsjeblieft niet over. Het is een ware belevenis!

De winkel zelf biedt souvenirs die een link hebben met de Amsterdamse grachten en Het Grachtenhuis. Boeken, ansichtkaarten (en nu wel hele bijzondere ;-), sieraden, sjaals, bekers, notitieboekjes, pennen en wijn; dit is slechts een greep uit het brede assortiment.
Een prachtig museum en een hele mooie museumwinkel.

Ga het zien, en geniet!

Kijk voor alle info op: http://www.hetgrachtenhuis.nl

4 gedachten over “Mijn kunst nu ook in Museum Het Grachtenhuis Amsterdam.

 1. Hella

  Hi Jolanda,

  Ik wil je nogmaals danken voor je creatieve inzet voor Het Grachtenhuis.
  We zijn ontzettend blij met de aankoop van de kaarten en zijn ervan overtuigd dat we onze bezoekers hier ook blij mee maken!

  Veel succes en we houden contact.

  Hartelijke groet,

  Hella van den Eerenbeemt
  Museum Het Grachtenhuis

  1. Jolanda Goris Bericht auteur

   Beste Hella,

   Dankjewel voor je mooie reactie. Het was fantastisch om te doen, wat heb ik deze set van 6 verschillende dubbele kaarten met ontzettend veel plezier gemaakt!
   Ik hoop dat de mensen hiermee Amsterdam, en dan met name Museum Het Grachtenhuis in hun hart sluiten.
   En natuurlijk hoop ik…. tot snel ziens!
   Warme groet, Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *