Muurschilderingen Amsterdam Cordaan in felle kleuren

Mijn eerste kennismaking op de gesloten afdeling bij Cordaan in Amsterdam, was wel een hele bijzondere!

Eerlijk is eerlijk, ik zag er een klein beetje tegenop hoe bewoners zouden reageren op het schilderen van mij op de muur. Ik besloot in overleg met de Teamleidster om bij haar kantoor te beginnen (want er stonden een aantal Muurschilderingen op het programma). Zodat zij kon beoordelen of het goed zou gaan.
Enfin, ik was nog geen uur aan het schilderen, toen ik heel prettig van achteren begroet werd door één van de bewoners. Ik was nietsvermoedend aan het schilderen en voelde ineens een paar handen in mij zij, waardoor ik direct een kietel-effect kreeg en gelijk in de lach schoot.

Ik draaide mij om en deze lieve bewoner, kreeg tegelijk met mij ook een lachstuip. Enfin het ijs was op een hele leuke manier gebroken!
We hebben vanaf dat moment, en ik heb op die afdeling maanden gewerkt, een hele mooie manier gehad om te communiceren. Een “gewoon” gesprek, zeg maar een degelijk leven gesprek was niet mogelijk, èn toch begrepen wij elkaar bijzonder goed. Het bleek overigens voor alle bewoners een hele prettige ervaring en voor mij daardoor ook. Ze vonden het kleurgebruik, maar vooral ook de prettige gesprekken, (soms met alleen handgebaren) heel prettig.
Iedere dag was het een feest om te beginnen. Ik moet ook zeggen dat ik het belangrijk vind om mensen bij het schilderen te betrekken.
Zo kom je erachter hoe mensen zelf met creativiteit vroeger bezig zijn geweest.

Maar wat ik vooral ook gemerkt heb, is dat de felle kleuren op een gesloten afdeling heel belangrijk is. Het maakt mensen nóg meer blij dan buiten een gesloten afdeling.
Het doet dus echt iets met deze bewoners!

 

Eindelijk Philips Vingboons in Museum Het Grachtenhuis Amsterdam!

Geweldig om te doen, hier te mogen schilderen!

In opdracht van Het Museum Het Grachtenhuis, heb ik verschillende Muurschilderingen mogen maken in het Souterain van het Museum.

Het meest bijzondere was het creëren van Philips Vingboons (1607 -1678). Er blijkt namelijk geen portret te zijn van deze man, een toch wel vooraanstaand architect uit de 17e eeuw. Helemaal niets! Behalve het ontwerpen van huizen was hij schilder was. Evenals zijn vader.
Wel heb ik een schilderij gevonden waarvan het vermoeden is dat hij hierbij staat, van daaruit is deze goede man gecreëerd. Dit alles met de oprichter van Het Grachtenmuseum, de heer Gerard Krans. Dankjewel daarvoor!

Maar wat een mooi museum is dit, totaal anders dan alle andere musea. Een museum over het ontstaan van Amsterdam. Op een bijzonder mooie interactieve en met een multimediale tentoonstelling verteld het Museum de ontstaansgeschiedenis van de grachtengordel Amsterdam. En geloof mij, na afloop loop je geheel anders door Amsterdam.

www.hetgrachtenhuis.nl

Mijn kunst nu ook in Museum Het Grachtenhuis Amsterdam.

IMG_8331

Muurschilderingen maken, dat is wat ik doe.
En toch is mijn werk te vinden in het Museum Het Grachtenhuis! Hoe zit dat?

Ik zal het je verklappen. In september bezocht ik samen met een Amsterdamse vriendin het Museum Het Grachtenhuis. Wat waren we blij verrast, echt zo anders dan de andere musea.
Een heel persoonlijk en professioneel museum.
We gingen echt helemaal terug in de tijd. Het gevoel dat je als het ware aan tafel zat, toen de plannen werden gesmeed om Amsterdam te maken zoals het nu is.
Een mooie opzet in verschillende kamers in een schitterend grachtenpand.
Dit samen met een audiotoer en een stuk persoonlijke rondleiding, héél bijzonder.

Echt onvoorstelbaar wat er in die tijd is bedacht en gebouwd!

Want de Amsterdamse grachten maken de stad Amsterdam. Je beleeft in dit museum 400 jaar geschiedenis van de grachtengordel. In Amsterdam wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Dit verhaal wordt in Het Grachtenhuis op avontuurlijke wijze en heel origineel verteld.
In het monumentale pand aan de Herengracht 386, reis je met een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenhuis is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden. In zes kamers maak je kennis met één van de grootste stadsuitbreidingen ter wereld: de 17e eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Met de interactieve multimedia tentoonstelling reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Ontdek vervolgens in de laatste kamer de ongeëvenaarde kracht van de levende grachten zelf.

Maar waarom en hoe kom ik dan uiteindelijk met mijn werk in het Museum?

Wanneer ik op een bijzondere plek ben geweest, maak ik altijd schetsen hiervan.
Dus ook deze keer. Dit prachtige museum-pand aan de Herengracht 386, schetste ik na mijn bezoek. Gewoon om nog extra na te genieten van deze dag.

IMG_8299

De schetsen die ik maak, gebruik ik om te laten zien aan mijn klanten. Dit zijn vervolgens mooie  kleine ontwerpen voor een grote of kleine Muurschildering.
Van zo’n schets op A4 formaat, maak ik twee mooie langgerekte dubbele kaart die je neer kunt zetten. Een kleine Muurschildering als schilderijtje dus. Ik laat deze schetsen dan drukken en geef ze vervolgens aan mijn klanten. Keer op keer worden die zo blij wanneer ik hen zo’n ansichtkaart geef. En als ik later terug kom, soms zelf een jaar later, dan staat mijn kaart nog altijd op een hele prominente plek te pronken.

Nu was het Museum geen klant van mij, maar ik vond de kaart zo mooi geworden, en per abuis waren er meer afdrukken gemaakt, dan mijn bedoeling was. Dus ik dacht, deze kaart moet het museum ook gezien hebben.
En tegelijkertijd zou ik dan mooi van de gelegenheid gebruik kunnen maken om ze persoonlijk te vertellen hoe waardevol ik dit museum vind voor Amsterdam. Hoe blij verrast ik was met het bezoek, en hen graag hiervoor te bedanken.
En zo ging het.

Één telefoontje naar het Museum, en werkelijk waar, een uur later zat ik aan tafel.

Wat een bijzonder enthousiast en leuk gesprek had ik.
Zo uitgelaten ik over het museum ben, zo spontaan ontstond het idee om deze ansichtkaarten toe te voegen aan de Museumwinkel.
En voilá, mijn ansichtkaarten van mijn schetsen van Muurschilderingen liggen nu  in het Museum Het Grachtenhuis!
Een pakketje van 6 dubbele ansichtkaarten met envelop zijn daar te koop. Ansichtkaarten met bijzondere gebouwen en grachten van Amsterdam. Met natuurlijk een kaart met op de voorkant het Museum Het Grachtenhuis.
Kaarten om te versturen of om zelf van Amsterdam te genieten.

Geweldig, ik ben héél trots op deze mooie waardevolle samenwerking, en zo echt iets mee te kunnen betekenen voor Amsterdam!
IMG_8312

De winkel is vrij toegankelijk, dus je kunt hier ook terecht zonder entreeticket in Museum Het Grachtenhuis. Maar ja, geloof mij, dit museum wil je dus echt niet missen!

En echt waar, na dit bezoek loop je anders door Amsterdam. Iets wat ik zelf totaal niet had verwacht.
En natuurlijk als je in Amsterdam bent, ik begrijp het, je gaat waarschijnlijk naar Het Rijksmuseum. Maar sla dit Museum alsjeblieft niet over. Het is een ware belevenis!

De winkel zelf biedt souvenirs die een link hebben met de Amsterdamse grachten en Het Grachtenhuis. Boeken, ansichtkaarten (en nu wel hele bijzondere ;-), sieraden, sjaals, bekers, notitieboekjes, pennen en wijn; dit is slechts een greep uit het brede assortiment.
Een prachtig museum en een hele mooie museumwinkel.

Ga het zien, en geniet!

Kijk voor alle info op: http://www.hetgrachtenhuis.nl

Dé huiskamer in de stad, Anne&Max

IMG_7343

Er zijn zo van die plekken, waar je je echt helmaal thuis voelt, wanneer je er binnen stapt.
Anne&Max Oud-West Amsterdam is zo’n heerlijke plek!

Verschillende keren heb ik contact gehad met Joost, die deze fantastische zaak runt, voordat ik er begon met schilderen.
Joost vond mijn werk direct heel mooi, hij wilde ook graag iets op dié specifieke muur, maar wat?
Hij vertelde over zijn inrichting.
Verschillende tafels zijn gemaakt van bielzen van de Tramremise, enkele lampen zijn speciaal gemaakt als een soort van “bovenleiding” van de tram. Geweldig mooi.
Ik noem dat grote details. Met zeer veel zorg bezig zijn in je zaak.

Joost vertelde, ik zat aan tafel met Wobbe van Zoelen (eigenaar/oprichter van Anne&Max), en toen viel het bewuste kwartje.
Het moet Iets worden met de Tram en de Tramremise, ja geweldig!

Deze plek waar Anne&Max tegenover zit, De Hallen, is zó uniek. Behalve een mooie plek ook echt een mooie geschiedenis.
De Tramremise was het kloppende werk-hart in de jaren ’50 ’60.
In begin van de jaren ’80 reden er in Amsterdam zelfs 252 dubbelgelede trams. Dit was het grootste aantal in een stad in heel Europa. Wouw geweldig, dit wist ik niet!

En nu, nu is het weer opnieuw een plek waar je echt geweest moet zijn. In dit centrum is van alles te doen aan kunst en cultuur. Bijzondere winkeltje en prachtige bioscopen gewoon pal naast Anne&Max.
“Jouw huiskamer in de stad”, zoals Anne&Max zich noemt. En zeer terecht, want zo is het er ook echt.
Een bijzondere formule, moeilijk te omschrijven, iets wat je toch eigenlijk zelf moet ervaren.

Ik heb het voorrecht gehad om dit kunnen voelen en proeven, toen ik daar aan het werk was.
Een bijzonder mooie persoonlijke Muurschildering heb ik er mogen maken. Een fantastisch team van energieke leuke mensen werken er, het voelt alsof je tussen je vrienden zit. Heerlijk!

IMG_7352

Ik zag dat het hele team met zeer veel respect omgaat met alle klanten, en al hun producten.
Het zijn eerlijke producten, en zó heerlijk.
Leuk spreuken op mokken en thee, hele leuke kado’tjes om mee te nemen voor jezelf, of om weg te geven.

Kortom, een plek, die je met een glimlach weer verlaat. Het maakt je dag blij.

Tja, wat moet ik er verder nog meer van zeggen…?
Ga kijken, bewonderen, maar vooral ervaren en proeven!

Dankjewel Anne en Max natuurlijk ook….En tot snel.
www.annemax.nl

 

Een 10 voor gastvrijheid in Hotel Clemens in Amsterdam.

Hotel Clemens buiten

Je kunt natuurlijk op een unieke plek met je Hotel zitten. En in een werkelijk schitterend pand.
Bijvoorbeeld midden in het Centrum Amsterdam met uitzicht op de Damsquare!

Maar dan nog, hoe kun je je onderscheiden met zoveel Hotels in Amsterdam?

Nou, ik kan je vertellen, Hotel Clemens is absoluut zó onderscheidend!
Eigenlijk iets dat je zou moeten ervaren, omdat dit o zo lastig uit te leggen is…..
En ik kan zeggen, wat ben ik blij dit te hebben mogen ervaren, geweldig.
Enfin, ik ga ik het tóch proberen.

Behalve dat ik hier verschillende Muurschilderingen heb mogen maken, mag ik ook altijd tegelijkertijd de sfeer van héél dichtbij in een bedrijf proeven.
Keer op keer vind ik dat bijzonder uniek, en koester ik dat “intern” zeer.
Het is een kijkje in de keuken van een bedrijf. Behoorlijk privé kan ik je vertellen.

Graag begin ik met wat foto’s om enige indruk te geven waarover ik het heb.
Op de foto hierboven zie je de Hotel-eigenaar met links van hem zijn rechterhand, de Hotelmanager Danielle.
En uiteraard is er een geheel team van medewerkers.
Rechts daarvan zie je een foto met het uitzicht vanuit het Hotel. Het uitzicht op het Paleis op de Dam, en daarnaast het Hotel zelf. Klik gerust op de foto, wanneer je die wat groter wilt zien.

Maar enfin, ik vertel je graag over het eerste contact, het begin……
Het eerste contact in dit Hotel was al direct bijzonder. Ik stuurde een mail naar dit Hotel over mijn werk. Een mail met voorbeeldfoto’s van wat ik doe.
Hun reactie was direct zeer persoonlijk.

“Schitterend!!”, was de reactie op mijn mail.
Met direct een uitnodiging om te komen kijken naar de mogelijkheden in een paar Hotelkamers. Daarbij te kijken naar oplossingen om een kamer nóg unieker te maken dan ze zijn.

Ik werd direct als deskundige zeer serieus genomen.
Ik kan je zeggen, dat wederzijdse vertrouwen was direct fantastisch, vanaf het eerste moment toen ik binnen kwam.

In het eerste gesprek, zag ik vele Hotelgasten arriveren.
En wat was dat een genot om te zien!
Het begint  met zéér hartelijk ontvangst, wanneer je arriveert bij het Hotel. Als een koning of koningin wordt je ontvangen, bij iedere gast weer opnieuw.

Je koffers worden direct van je overgenomen en je krijgt een lekker welkomstdrankje.

Daardoor is er een heerlijke sfeer van hartelijkheid om je heen, ik kan je zeggen, wat is dat een “thuiskomen” voor gasten. En of mensen nu vanuit de andere kant van de wereld komen of van heel dichtbij.
Iedere keer is het hartverwarmend, met zeer veel oprechte interesse voor de gast.

Ik dacht toen al met het allereerste gesprek, wat lijkt mij dit gaaf om voor hun iets te mogen betekenen. En het leuke was, we waren er samen heel snel uit. Een heerlijk gevoel.

Ik heb er twee weken mogen werken. Wat een genot, want ik zag die gastvrijheid iedere keer weer terug.
Een warm bad om in te werken, maar zeker om in te vertoeven als gast. Een feestje!

IMG_4230 IMG_4197 IMG_4223

Vele gasten keren ook terug, want dit maakt je verblijf zo uniek. Ieder verblijf in dit mooie Hotel, privé of zakelijk is meer vakantie dan het al is.
Echt zeer bijzonder!

Verschillende kamers en in de Lobby, heb ik Amsterdamse sferen mogen maken én een hele prettige bijkomstigheid is dat de kamers gelijk zoveel ruimer lijken.
Dit voelde voor mij een feest om dit te mogen doen.

De Muurschildering in kamer 207 op dit filmpje (hierboven)….., die heb ik werkelijk in één dag gemaakt. Ik zat hier echt in een flow. En het was ook nog eens belangrijk om dit in één dag te doen.
De kamers waren namelijk continue bezet.

Al hoewel ik er gewerkt heb, heb ik dat zo niet als werk ervaren.
Zelf kwam ik namelijk ook iedere dag binnen met een gevoel van verblijven, een soort van vakantie.
Ik heb mij zeer nuttig mogen maken en bijzonder veel geleerd over gastvrij en nog eens gastvrij.
Keer op keer kwam ik hier weer “thuis”, zo fijn!

Ja, ik kan alleen maar héél hard roepen een 10 voor gastvrijheid is niet overdreven.
Voor de volle 100%.
Ga dit Hotel van binnen zien, maar zeker ook als Hotelgast ervaren, zo enorm de moeite waard.

Een gastvrijheid waar je nog “U” tegen zegt.

Dankjewel het gehele team van Hotel Clemens!
Hotel Clemens zit op de Raadhuisstraat 39 in het centrum van Amsterdam:
www.clemenshotel.nl

 

 

 

 

Hoe je Jheronimus Bosch Koninklijk laat verwelkomen.

Een bijzondere opdracht met een Koninklijk tintje!

Het was de tweede helft van december 2015.
Ik word door een Interieurarchitect benaderd om te kijken of ik iets voor hem zou kunnen betekenen.

Veel wist ik toen nog niet. Wel dat het te maken heeft met het Jeroen Bosch jaar 2016.
En dat het gaat om een ontvangst-ruimte in de Verwerstraat in Den Bosch.
Schuin tegenover het Noord Brabants Museum.

De vraag aan mij was simpel.

De muren van een ontvangs-truimte, die ingericht wordt om hoogwaardigheidsbekleders te kunnen ontvangen, om daar een zo kenmerkende hoge horizon van Jeroen Bosch abstract op te schilderen.
Om bij zo’n Muurschildering het gevoel te krijgen dat je daadwerkelijk ook in een schilderij van Jeroen Bosch staat.

Of ik dat kan?
Daarbij vertelde hij dat het om een relatief kleine ruimte van 11 x 5,6 x 11 meter gaat.
En dat ik daar maximaal 2 weken de tijd voor zou krijgen.

Want de vloer en de lampen worden daarna verwerkt. Na dit schilderwerk.
En och ja, een leuk detail, Koning Willem Alexander komt deze speciale expositie openen in Het Noord Brabants Museum, en wel op 12 februari 2016.

Verschillende panelen van Jeroen Bosch zijn hiervoor over gekomen uit Spanje.
Deze topstukken waren overigens sinds de 17e eeuw niet uit Spanje zijn geweest!

Een bijzonder mooie opdracht met hier de foto’s. Die zeggen waarschijnlijk genoeg over het harde zwoegen.
Alhoewel ik niets te klagen had. De tijd van Jheronimus Bosch was een barre tijd. Een tijd zonder verwarming en zonder licht.
Ik had in ieder geval nog een klein elektrisch kacheltje en een bouwlamp.

De beste tijd om te schilderen zonder de bouwlamp was tussen 11.00 en 14.00 uur.
Daarvoor en daarna had ik te maken met de schaduw van de panden tegenover. En de tijd van het jaar. Weinig en bijzonder licht.

Zie op de foto’s het opbrengen van de laag na laag na laag van de verschillende kleuren.
Dit om tot het juiste sfeer te treffen.
Trap op, trap af, kijken, kijken, en nog eens kijken. Steiger op, steiger af.  Meters, nee zeg maar gerust kilometers, heb ik gelopen.
Een “relatief kleine ruimte” kan ik het nu beslist niet meer noemen.

IMG_2951 IMG_2962  IMG_2996

IMG_3020 IMG_3005  IMG_3017

Een enorme stevige klus, maar fantastisch om te zien hoe je dit daadwerkelijk kunt verwezenlijken met goede en nauwe samenwerking met een interieurarchitect.

En dan is dit uiteindelijk het eindresultaat:

IMG_3125

P1040091  P1040092

Ga zeker de expositie van deze geniale schilder in het Noord Brabants Museum zeker bekijken!
(wel eerst bij het museum boeken www.hetnoordbrabantsmuseum.nl )

De ruimte waar ik deze grote Muurschilderingen heb mogen maken is niet te bezichtigen, tenzij je natuurlijk zo’n hoogwaardigheidsbekleder bent ;-).

De complimenten van de Burgemeester en de Wethouder heb ik inmiddels in ontvangst mogen nemen. Dankjewel daarvoor. Dat het een goed en mooi Jheronimus Bosch jaar mag worden!

En natuurlijk hartelijk dank Rob van www.deuxarchitecten.nl voor het vertrouwen in het maken van deze mooie en zeer bijzondere opdracht.
Dank voor een fantastische samenwerking met dit als geweldig eindresultaat!

De Legende van Brussel

Wat een bijzondere ervaring om in het hart van Brussel verschillende Muurschilderingen te mogen maken.
Echt genieten!

Moet je voorstellen, ik loop daar rond, over de Grote Markt in Brussel. s-Avonds nóg mooier dan overdag.  Je weet echt niet wat je ziet!
De lichtjes glinsteren tegen al die prachtige oude mooie grote panden.

Zoveel lichtjes, je waant je er in een sprookje met 1001 lichtjes. En dan het Grote Stad huis, op Du Grand Place, prachtig. Heel even ben je weer terug in de tijd.

En daar net achter, ligt Hotel La Légende in Rue du Lombard, tussen Manneken-Pis en La Grand-Place. Daar liep ik dus rond.

Te genieten van alle schoonheid en, un passant, kom ik terecht in Hotel La Légende.
Een bijzondere eigenaresse, niet voor niets is zij de derde generatie in dit Hotel.
Al haar gasten krijgen een zéér warm welkom, van haar, of de anderen van het team.
Zo enorm gastvrij, een waar genot om te zien!

En alhoewel 80 % van Brussel Franstalig is, deden zij enorm hun best Vlaams te spreken.

Behalve de gasten, kreeg ook ik een zeer warm welkom.
En mijn werk, dat werd werkelijk geadoreerd.
Voorbeelden liet ik zien hoe het eruit zou kunnen komen te zien, en ze was verkocht.

Heel graag wilde ze deze Muurschilderingen op haar Muren.

Voilà of ik direct aan de slag wilde gaan!
Heerlijk om hier te werken, dankjewel voor alle gastvrijheid.
Verschillende Muurschilderingen heb ik daar mogen maken.

En Madame Sophie…. Au revoir!

Komt het zien, komt het zien! www.hotellalegende.com

IMG_2246

 

 

 

Twee Muurschilderingen aan de Amstel op grote hoogte

IMG_0809
H
eel bijzonder hoe twee Hampshire Hotels één zijn met elkaar, en met een Atrium zijn verbonden tot het Hampshire Eden-Rembrandt Square.

Te lastig om uit te leggen en daarom vast gelegd in een kort fragment van 1 minuut:

Ik heb er twee prachtige Muurschilderingen mogen maken, één op de 3 etage en één op de 1e etage. Regelmatig stonden de gasten even stil om het werk in uitvoering te bewonderen.
Ze zijn allebei 24/7 life te bekijken vanaf het Hampshire Eden Hotel en geschilderd op het Hampshire Rembrandt Square Hotel.

Hieronder de Muurschildering van 8 meter op de 1e etage:

IMG_0986IMG_1020

En hieronder de Muurschildering op de 3e etage van 13 meter:
IMG_0784

Regelmatig ontving ik applaus van één van de gasten, zij vonden het prachtig om mij aan dit werk in uitvoering bezig te zien.
Het zijn Muurschilderingen waar ik met héél veel plezier op terug kijk!
Kijk gerust naar de filmpjes op deze website, zeer bijzonder om te zien.

Ontmoeting in New York met een 96 jarige beroemdheid

IMG_0684

Twee weken New York was een geweldige ervaring!
Ik heb de kans gehad om er te mogen schilderen, en dus natuurlijk ook gedaan.

En wat leuk is het dan ook om “Tulpen uit Amsterdam” in New York achter te laten.
Een hele mooie ervaring! In het appartement op de foto (hierboven) heb ik dit mogen schilderen, fantastisch om te doen!

Daffodils voor Tao Porchon-Lynch

IMG_0577

Een zéér bijzondere vrouw heb ik mogen ontmoeten in New York, namelijk Tao Porchon-Lynch.
Zij is de oudste Yoga lerares in de wereld. Ze is 96 jaar oud. Bijzonder fit en lenig en vooral ook heel erg aardig. Voordat ze zich bezig hield met yoga, was ze model voor onder andere Chanel.
Ze vertelde zo van de straat te zijn geplukt.

In 1967 werd ze yoga lerares.
In mei 2012 haalde ze het Guinness World Record als de oudste yoga lerares van de wereld op 93 jarige leeftijd. Inmiddels is Tao Porchon-Lynch 96 jaar.

Een fantastisch motto

Haar motto is: “There is nothing you cannot do”.
Drie heupoperaties heeft ze ondergaan, volgens doktoren kon ze nooit meer yoga of dansen.  Niets daarvan daarvan is waar, ze danst en ze geeft nog iedere dag yoga lessen.

Ze spreekt over de hele wereld.
Op haar 85ste is ze begonnen met wedstrijddansen. En danst meestal met 70 jaar jongere dansers. Schitterend!

 

Ieder dag om 12 uur ‘s-nachts begint de dag opnieuw, en leef die dag alsof het de beste dag is van je leven, verteld ze ons…..
Een motto naar mijn hart.

Ik vond het een eer om “Daffodils” voor haar te mogen schilderen.  Ze heeft ze met veel enthousiasme ontvangen. Narcissen hebben een hele bijzondere betekenis voor haar.
Van haar kreeg ik haar prachtige boek het ligt aan mijn voeten(zie de foto hierboven).
Ze heeft er iets bijzonders voor mij in geschreven.
Een gedicht over de Narcissen, heeft ze op jonge leeftijd geleerd en dit droeg ze voor ons voor.
Klik op:
Tao with the daffodils

Lees alles over haar op: www.taoporchon-lynch.com

De volgende keer gaat het over de 2 grote Muurschilderingen die ik direct na New York heb geschilderd in het Hampshire Eden-Rembrandt Hotel aan de Amstel in Amsterdam.
Een geweldige ervaring!

IMG_0809 IMG_0784

Muurschilderingen in Hotel Cornelisz op de P.C. Hooftstraat.

IMG_9893
Daar stond ik dan, in de Lobby van Hotel Cornelisz in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.
Een prachtig Hotel, om de hoek van het Museumplein. Met het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, het Concert Gebouw en nog veel en veel meer.
Wat een toplocatie, geweldig!

Bij het eerste gesprek was al snel duidelijk dat hier iets bijzonders op de muur moest komen. Iets persoonlijks, en meer ruimte voor de vele gasten die in en uit lopen.
Enfin, ik liet mijn schetsen zien en gelijk waren ze zéér enthousiast.
En ik ook, want wat zag ik veel mooie mogelijkheden hier, heerlijk!


Even wat puzzelen, waar, hoe en wat op de muur.  Daar waren we heel snel uit.
IMG_9777 IMG_9999
Hieronder een Panorama foto. Daardoor kun je de gehele Muurschildering beter zien.

IMG_0263  IMG_9944 In eerste instantie kwam ik dus voor de Lobby, om die te verfraaien.
Maar na zoveel leuke en mooie reacties van vele gasten, waren ze er heel snel uit.
Of ik verder kon gaan met 2 muren in  ontbijt-ruimte.

Ook hierin waren zij zeer enthousiast en zijn er uiteindelijk 4 Muurschilderingen gemaakt!

IMG_0034 IMG_0244

 

Hierboven op de foto het totale overzicht, als Panorama.

Wat een genot om op deze locatie te werken!
Prachtig, dankjewel voor jullie gastvrijheid Matthijs, Frank en Anna van Hotel Cornelisz.
www.hotelcornelisz.com

Met nog een bijzondere persoonlijke touch. Het Hotel zelf staat nu ook vereeuwigd!
(tussen het Rijksmuseum en het Concert Gebouw)

Volgende keer gaat het over New York!