De branduitgang

Een interessante vraag

Laatst zat ik aan de bar in Eindhoven net aan een lekker wit wijntje, krijg ik een interessante vraag van de bedrijfsleider. Ik heb een klein stukje muur, waar ik weet niet wat ik ermee zou kunnen doen. Kun jij eens kijken? Uiteraard was ik heel benieuwd en had nog maar één slokje op, maar ben meteen met hem gaan kijken.

Hij had helemaal gelijk, het is een gek stukje muur 🙂

De muur is 3 meter breed en 3 meter hoog, maar dan de helft, want het is een driehoek. En rechts boven in de driehoek daar loopt een trap. En dan heb je ook nog aan de linkerkant een deur met daarboven een klein stukje muur. Het is een branduitgang vertelde hij, en ik zag dat dit stukje muur vanaf de straat goed zichtbaar is. Dit is een gemiste kans, dacht ik! Hij was er totaal niet tevreden over. Maar kun jij iets met deze muur?

Ik zag de ruimte en omdat het een horeca gelegenheid is had ik er direct een idee bij!

Kleine onlogische plekken

Juist kleine en onlogische ruimtes zijn interessant. Je kunt er dan echt iets spannends maken, maar vooral diepte creëren.Waardoor je ruimte zomaar 5x zo groot wordt. Geweldig toch!

Ik wil die graag met jou delen hieronder op een schets van 20 x 25 cm.


Zie je het voor je? Rechts boven in de tekening is de trap naar boven, en links voor is een deur. Die kun je op een kier zetten. Je kijkt dan als het ware stiekem naar binnen. Behalve dat de ruimte zomaar 5x zo groot is geworden,  hebt je er een etalage en extra reclame bij!

Heb jij zo’n onlogische plek?

Heb jij zo’n gek stukje muur? Zou je die met mij willen delen? Dat zou ik heel leuk vinden, maar wellicht nog veel leuker voor jou. Het kan héél verrassend zijn. Ook nieuwsgierig? Laat het mij weten!

 

 

 

2 gedachten over “De branduitgang

 1. Helmi Custers de Valk

  Hallo Jolanda,

  Door allerlei drukte is het weer een tijdje geleden dat ik je geschreven heb maar bij deze muurschildering moest ik wel direct reageren. Ik vind hem geweldig leuk, je hebt de ruimte ook zo origineel bedacht. Echt het is een bijzonder gezellig hoekje geworden.

  Wat ben je toch een duizendpoot!!

  Lieve groeten, Helmi

  1. Jolanda Goris

   Lieve Helmi,
   Wat leuk om van je te horen!
   Hopelijk alles oké? Zijn het leuke drukke dingen?

   Deze schets staat nog even in de ijskast. Maar als die eruit komt en dat gaat zeker weten ergens gebeuren, dan ben jij echt de eerste die het hoort ;-).

   Is niet erg om af en toe van je te horen, maar als ik het maar wat van je hoor. Daar krijg ik altijd extra energie van!

   Vrolijke lieve groet, Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *