Groot, groter, grootst

Groot, groter, grootst tijdens Dutch Design Week
Met de bedrijven op de 2e etage van de Apparatenfabriek waar ik zit, had ik in augustus
afgesproken dat ik een muurschildering zou maken.

Als je de lift uit kwam liep je recht op een muur die smoezelig was en vol zat met gaten.
Het leek mij een unieke kans om eens op zo’n grote oppervlakte te schilderen. Zou ik dat wel durven?
Het is maar liefst 3.30 meter breed en 2.60 meter hoog!
De reden was vooral dat de gang er namelijk mooi uit moest gaan zien tijdens de Dutch Design Week (van 22 tot en met 30 oktober 2011)

Zo’n groot schilderij had ik nog niet eerder gemaakt, dus heel spannend. Nu ik dat had voorgesteld, kon ik natuurlijk niet meer terug….

Vooraf had ik de gaten gedicht, latex muurverf opgebracht en toen de Gesso grondlaag opgebracht.
Ook de schetsen had ik vooraf gemaakt. Oké alle voorbereidingen waren gedaan, dan zit er niets anders op dan te beginnen.
Een rustig moment had ik afgewacht, namelijk een zondag. Ik had geen zin in pottenkijkers met het maken van het ontwerp.

Enfin binnen een mum van tijd stond de schets op de muur en toen had ik zo’n zin om de kleuren in te vullen.
Als een razende ben ik toen tekeer gegaan. Trapje op trapje af. Van afstand bekijken en dan weer trapje op en verder gaan. Ik kon niet anders dan maar doorgaan en doorgaan. Dit is leuk!
Het zag er al toonbaar als een schilderij uit dus kon ik naar huis gaan om de volgende dag verder te gaan. Natuurlijk was ik benieuwd naar de eerste reacties van de bedrijven van de 2e etage. Nog voor half negen op die maandagochtend kreeg ik de eerste reactie via sms : Gaaf!!
Nou, dat was pas gaaf! Nog 2 dagen ben ik bezig geweest om de muurschildering af te maken. Maar wat was dit grandioos om te doen. Twee dagen lang kreeg ik alsmaar complimenten te horen.

Eigenlijk is het best wel grappig. Het maakt niet uit hoe groot je gaat schilderen. Maak een keer een uitstapje naar een groter doek en je kunt alle formaten aan, het is gewoon een kwestie van durven en doen!

Kom jij kijken naar mijn muurschildering op de 2e etage tijdens de DDW (Dutch Design Week)? Leuk!
Van 22 tot en met 30 oktober 2011 kun je mijn atelier binnenlopen van 11.00 tot 18.00 uur.
Er zijn meer schilderijen van mij te zien dan normaal. Ik haal tijdelijk een aantal schilderijen van andere plekken naar mijn atelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *