Samen met Ron Blaauw

RonBlauw

Hier ben ik begonnen in Amsterdam!Ik was op zoek naar Restaurants in Amsterdam voor het maken van Muurschilderingen. En dan leek het mij zo leuk om dan te beginnen bij de Gastrobar van Ron Blaauw, toch?Maar hoe krijg je Ron Blaauw te spreken?
Ik ben gewoon naar binnen te gelopen. Eerst een tijdstip vinden dat de zaak niet al te vol zit. Dat is overigens bij de Gastrobar vrij moeilijk, want het zit volgens mij bijna altijd wel vol.Enfin even na de lunchtijd ben ik naar binnen gelopen. Bij de Gastvrouw vraag ik naar Ron Blaauw.
Heeft u daar een afspraak mee?
Dan is er natuurlijk maar één antwoord mogelijk, want anders sta je gelijk buiten. Dus mijn antwoord was “ja”.
Ik bedacht mij dat ik nog altijd kon zeggen dat ik het verkeerd had begrepen, wanneer ze hierop terug zou komen.En, hield ik in mijn achterhoofd, zelf is hij ook héél brutaal zijn carierre begonnen.
Uren wachtend in de hal van de, toen nog Kersentuin van Joop Braakhekke om hem zelf te kunnen spreken met de vraag om daar te mogen werken.
Dus wat hield mij hier tegen, helemaal niets!Ik mocht even plaats nemen, kreeg wat te drinken. Hij zou zo komen. Ik zag hem al wel bezig in zijn Restaurant.
Zelf schuiffelde ik wat heen en weer op mijn barkruk.Ik zat mij al van alles te bedenken.
Tot hij even later op mij kwam afgelopen,  en mij resoluut een hand gaf. Het leek mij het beste om maar meteen met de deur in huis te vallen en uit te leggen dat ik geen afspraak had, maar hem wel graag wilde spreken.Ik legde hem uit met welk doel ik naar Amsterdam was gekomen.  Of ik hem, of wellicht weet hij een collega waar ik behulpzaam kon zijn met mijn Muurschilderingen.
Hij kon mijn aktie wel waarderen.
Bijzonder vriendelijk, wimpelde hij mijn aanbod af. Hij adviseerde zeker verder te zoeken in Amsterdam. Want vertelde hij, met mijn vastberadenheid zou het zeker wel lukken om in Amsterdam een restaurant te vinden die juist op mij zit te wachten.Een bijzonder hele leuke ontmoeting, en met deze opmerking kon mijn dag niet meer stuk.

Je begrijpt het, de Gastrobar van Ron Blaauw is het niet geworden voor een Muurschildering, maar de volgende dag trof ik wel een ander fantastisch Restaurant.
De volgende keer meer over het Thai’s Restaurant Ko-Chang achter het Leidse Plein!

!

P.s.
Enne, let ook even op de achtergrond op de foto met Ron Blaauw, want daarover ga ik later ook nog iets héél bijzonders vertellen. Iets wat ik toen nog niet kon bedenken.
Zo leuk en ook weer zo bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *